Babyshower #3: Babyshower Decoratie

Het is alweer een paar maandjes geleden dat ik de babyshower voor mijn zus organiseerde. Ik had bedacht om alle blogs daar over in de weken daarna te plannen, maar helaas is dat er toen niet van gekomen. Vandaag wil ik dan wat vertellen over de babyshower decoratie die ik gebruikte voor de babyshower. Ik heb geprobeerd om alles zo low-budget mogelijk te houden daar zoveel mogelijk zelf te maken, in budget winkels te zoeken en zelfs ook bij de kringloop te kijken. Ik vond de aankleding en decoratie die ik gebruikte trouwens ècht heel erg leuk! Het was zo’n mooi (roze) geheel. Ook schreef ik trouwens al eens een artikel over spelletjes die je kunt spelen op een babyshower.

babyshower decoratie

Slingers & ballonnen

De eerste decoratie voor de babyshower die ik kocht, nadat ik wist dat mijn zus een meisje verwachtte, waren slingers en ballonnen. Ik was toevallig in de Wibra en op dat moment hadden ze allerlei baby/geboorte spullen in de aanbieding. Naast de gewone kant en klare slingers, ballonnen en roze en witte pompons had ik ook nog wat andere slingers.

babyshower decoratie slingersIk had als uitnodiging luiertjes gemaakt, maar ik maakte er veel te veel. De overgebleven luiertjes maakte ik aan een stukje satijnlint vast. Tadaaa, ik had zomaar een leuke slinger!

babyshower decoratie slingers actionOp het moment zie je veel folieballonnen te koop overal. Deze folieballonnen in de letters GIRL kocht ik gewoon bij de Action! Ze waren nog geen twee euro volgens mij.

babyshower decoratie aliexpressDeze schattige folieballon kocht ik op Aliexpress. De ballon is ongeveer 45×30 cm hoog en kostte rond de 0,32 euro. Je blaast hem zelf op met een rietje. Er zat alleen geen ophanghaakje of iets dergelijks aan, dus ik knoopte een touwtje om de nek van de baby en hing hem in een hoekje aan het plafond. Onderaan de baby zat wel een bevestigingspunt (om op een stokje te doen) maar daar had ik dan wat roze cadeaulintjes aan geknoopt.

Luiertaart

Wat ik ook leuk vind als decoratie is een luiertaart. Dat is tevens ook een leuk cadeautje want de aanstaande mama heeft daar ook echt wat aan. Je knipt een stuk karton in een cirkel, hierop zet je wat luiers die je hebt opgerold (vastzetten met een elastiekje!) en hier om heen doe je dan een stuk satijnlint om alles vast te zetten. Ook staat dit erg mooi. Hier boven op doe je dan eenzelfde soort laag, alleen dan met een iets kleinere cirkel. Weer een stuk satijnlint er om heen. Ik wat hele smalle strookjes crepepapier geknipt en dit deed ik boven op de luiertaart. In de luiertaart stak ik een ballon op een stokje. Het stokje is gewoon van een gratis ballon die je in winkels krijgt (Praxis… MacDonalds… Ziengs… etc). Daar had ik zelf dan een grote roze ballons vast geknoopt met wat cadeaulint er aan vast. Op de luiertaart had ik ook nog een uiltje neergezet. Mijn zus is gek op uiltjes en dit probeerde ik door te voeren in het thema van de babyshower: roze & uiltjes.

babyshower decoratie luiertaartBestek

Als je bestek nodig hebt op de babyshower kan je die ook leuk aankleden. Met wat simpele tips kan je er een hele luxe uitstraling aan geven. We hadden roze wegwerp bestek gekocht. Ik geloof dat dit bij Action vandaan kwam. We rolden het bestek per setje in een roze servet. Deze roze servetten komen bij Kruidvat vandaan, van de paasafdeling. Om het servet deden we een taartkleedje met kant (ook van Action) en we knoopten dit vast met een stukje roze wol (Zeeman).

babyshower decoratie bestek

Kaarsen

Voor op tafel wilde ik graag een dienblad met kaarsen. Wekenlang heb ik leuke dingetjes verzameld bij de kringloop. En wat is het een leuk geheel geworden! Het dienblad had ik nog op zolder liggen. De kaarsenpotjes kocht ik voor 25 cent per stuk bij de kringloopwinkel. De flesjes kocht ik daar ook, maar deze varieerden in prijs van 50 tot 75 cent. De bloemetjes die er in zitten zijn hyacintjes en kwamen uit mijn eigen tuin.

babyshower decoratie kaarsen kringloopBroches 

Overal kwam ik leuke broches tegen voor de mama to be. Soms ook zelfs voor de oma. Leuk idee! Maar omdat ik alle materialen daar voor eigenlijk al in huis had om het zelf te knutselen, wilde ik daar geen geld aan uitgeven. Ik heb de broches dus zelf gemaakt! Mocht er behoefte zijn aan een DIY dan hoor ik dat graag!

babyshower decoratie brochesCupcakes

Cupcakes zijn altijd lekker en staan ook altijd leuk op tafel! Daarom mochten de cupcakes zeker niet ontbreken. Kijk nou wat een schattige cupcake bakjes ik daar voor vond op Aliexpress! Het waren 50 bakjes voor 2,29 inclusief verzenden. Ik vond ze súper schattig in roze met die lieve uiltjes erop. Deze mochten zeker niet ontbreken.

babyshower decoratie cupcakes

Papieren blokken

Met Sinterklaas heb ik op onze seizoenstafel altijd ingepakte cadeautjes staan. Het zijn mooie vierkante doosjes en die bewaar ik elk jaar. Het leek me leuk om deze doosjes ook te gebruiken voor de babyshower. Dit is pas echt een lekker low budget babyshower decoratie tip, maar wat stond het leuk!

babyshower decoratie blokken

Ik pakte vier doosjes in in roze inpakpapier. We hadden twee dessins. Met de Silhouette Cameo had ik mooie gouden letters uitgesneden uit vinyl en die plakte ik er op. Je kan er natuurlijk ook gewoon letters op schilderen. Wat stond het mooi!

Lightbox

Tegenwoordig heeft haast iedereen wel een lightbox. Ook deze kan je leuk inzetten op een babyshower. Ik vind lightboxen altijd supergezellig staan. babyshower decoratie lightbox De tekst die ik er op plaatste was gewoon heel simpel; hoera baby shower. Zelf maakte ik met de Silhouette Cameo nog wat plaatjes om de lightbox mee te versieren. Natuurlijk een uiltje, een zwangere vrouw en ook nog een hartje.

Babyshower decoratie

Tot slot maakte ik ook nog iets lekker Amerikaans. Ze doen qua babyshower decoratie daar haast altijd iets met waterdruppels (“shower”). Ik had een houten “It’s a girl” bordje gekregen met allemaal haakjes er aan. Het leek me leuk om hier dan ook waterdruppels aan te hangen. Die geeft namelijk een leuke muurversiering. De druppels sneed ik uit met de Silhouette Cameo (dat ging lekker snel) maar je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf knippen. De druppels plakte ik op draadjes en deze draadjes bevestigde ik aan het It’s a girl bordje.  babyshower decoratieAl met al had ik een hoop decoratie, maar het paste allemaal zo goed bij elkaar! Voor mij (en voor mijn zus) was de babyshower echt perfect zo.

Heb jij wel eens de babyshower decoratie georganiseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: