Petroleumstel

Petroleumstel

Toen ik op zoek was naar tips om te besparen kwam ik het ouderwetse petroleumstel (of oliestel) tegen. Ik hou van ouderwetse en degelijke spullen dus dit leek me ook wel wat. Ik maak regelmatig gerechten die echt lang op moeten staan, zoals bijvoorbeeld een linzencurry, stoofpeertjes of zelfgemaakte soep. Na een hele tijd speuren op internet en op marktplaats wilde ik er toch wel graag een. Maar op marktplaats stond er helaas niks in de buurt. Bij de kringloop hier, stonden twee driepitters, maar helaas stuk en zonder rekje. Ze vroegen er zelfs nog 12,50 per stuk voor!!!

Toen ik een week later nog eens ging kijken stond deze mooie eenpitter van Beccon Doetinchem er! Mèt lont (het knopje draaide ook nog) en rekje. En dat voor maar 7,50. Ik was helemaal blij en nam hem mee.
Ik ging nog even langs de supermarkt en kocht nog een fles lampolie. Ik had namelijk gelezen dat je petroleumstelletjes ook op lampolie kan laten branden. Eenmaal weer thuis moest ik ook snel weer weg, met zoon naar zwemles, dus ik kon hem niet testen. Toen we weer thuis waren vroeg ik aan man of het oliestelletje werkte. Ik ken hem inmiddels een beetje, dat test hij dan meteen hahaha. Hij werkt prima.

Ondertussen heb ik het petroleumstel al regelmatig gebruikt. Wat werkt het fijn! Wij koken thuis nu namelijk op gas en ik vind het echt niet fijn koken (ik ben keramisch gewend). Onze pitten gaan op z’n zachts nog best hard, ook het hele kleine pitje, dus soms zet het eten nog wel aan aan de bodem. Maar met dit petroleumstel heb ik daar dus echt geen last van. Eerlijk is eerlijk, mijn linzencurry smaakt véél lekkerder als het op het petroleumstel gemaakt is. Slowcooking heeft toch zijn voordelen.

Met mijn eenpitter een grote pan soep aan de kook brengen duurt best wel lang. Als je de tijd hebt is dat natuurlijk niet zo erg. Wat je anders kan doen is de pan eerst aan de kook brengen op het fornuis en dan op het petroleumstel zetten. Het past in ieder geval heel goed in onze ouderwetse keuken! 😉

Marjon

Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep; een plek waar ik mijn gedachten en creatieve pieken kan laten stromen. Knutselen is mijn therapie en deze blog laat me dat plezier met jou delen. Je kunt een caleidoscoop aan onderwerpen verwachten. Duik in mijn verhalen en belevenissen, ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *