De herfst heeft toch ècht zijn intrede gedaan

Zeker tot de bruiloft heb ik in de ontkenningsfase gezeten. Het is nog geen herfst! Ik ging nog steeds zo uit van de nazomer die in aantocht was. En nu hadden wij op onze bruiloft echt een prachtige nazomerdag… het bleef daar dan ook bij. En sinds de bruiloft komt de herfst wel even extra aan. Onze bruiloft met zomers thema is voorbij…. het is buiten rotweer; het is koud, het waait het regent. Geen reden meer om vast te houden aan of te hopen op mooi weer.

herfstNaar binnen gaan

Ik ben echt dol ben op de herfst. Het is wel een van mijn favoriete seizoenen. Ik vind het prachtig om te zien hoe de bladeren van groen veranderen in bruin en vervolgens van de bomen vallen. Het verbaast me dit keer hoeveel bladeren er al op de grond liggen, hoe de natuur er uit ziet… Heb ik afgelopen weken mijn ogen dicht gehad? De natuur laat duidelijk zien dat de herfst begonnen is. Het is altijd het moment waarop we weer meer naar binnen gaan.

In de lente en zomer waren we lekker buiten, we hebben van de zon genoten en van elkaar. In de herfst ga je letterlijk je huis weer in. We maken het binnen weer knus, warm en gezellig. Het wordt buiten weer eerder donker en we verlichten onze huizen met gezellige lichtjes en kaarsjes. De open haard/ verwarming gaat weer aan, we kruipen lekker met een dekentje op de bank. We bereiden ons voor op de komende winter.

Voelen

De natuur laat zien dat het herfst is en wij volgen de natuur daarin. We gaan ook weer meer voelen, nadenken en piekeren. Niet voor niets dat mensen vaker in de herfst/winter last hebben van depressieve gevoelens. Ik kan zelf wel echt genieten van dit seizoen. De herfst is een prima seizoen om na te denken over wat we denken en voelen. Maar ook wat we graag willen doen en wie we zijn. Weer even helemaal tot jezelf te komen. Echt even voelen.

Een paar jaar geleden plaatste ik een herfstbucket list. Misschien kan je daar nog leuke ideetjes op doen wat je dit seizoen kunt gaan doen met de kids.

Hou jij ook van de herfst?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: