Ergernissen met een kinderwagen

Het leed dat kinderwagens heet… Natuurlijk zijn ze ook heel handig hoor, maar soms!!! Dan baal ik er echt van. Dan had ik liever gehad dat ik mijn zoon mee had genomen in de drager of draagdoek. Dit artikel is natuurlijk een beetje geschreven met een knipoog. 😉 Lees je mee waar ik me aan erger?

kinderwagen quinny

 •  Met stip op een toch wel hondenpoep aan je wiel(en)! Gatverdamme wat is dat smerig. Beetje jammer dat mensen hun hond gewoon op de stoep laten poepen en het dus niet opruimen. Tussen (herfst) bladeren is het bijna niet te zien en dus extra veel kans om er doorheen te rijden… Wij hebben in de tuin een oude afwasborstel liggen om de poeprestjes van de wielen af te poetsen.
 • Lekke of zachte banden. Dat rijdt natuurlijk voor geen meter! Gelukkig heb ik pas één keer een lekke band gehad, in al die tijd, dus wat dat betreft mag ik niet klagen. Maar ik vind wel dat die bandjes vrij snel leeg lopen. En het valt niet altijd mee om de bandjes (snel) op te pompen.

20150623_095643

 • Wat ik ook heel vervelend vind zijn smalle paden in winkels. Ook weten ze de paden vaak stampvol te zetten met aanbiedingen of kratten om de schappen weer te vullen… Kruidvat is hier vooral erg goed in. Bovenstaande foto maakte ik van de week. Het pad kwam ik zelf al amper door zonder dat ik tig keer langs het schap bleef hangen (en de prijskaartjes er dus vanaf vielen), maar aan het einde van het pad stonden ook nog eens dozen met aanbiedingsartikelen, dus ik kon de bocht er niet eens maken en moest dus achteruit weer terug. VRESELIJK vind ik dat… en ik vind Kruidvat nog wel zo’n leuke winkel…..
 • Winkels zonder lift zijn ook vervelend! Alsof ik mijn kinderwagen (met kind) beneden laat staan? Blokker is zo’n voorbeeld bij ons in de stad…. en laat de speelgoedafdeling nou net boven zijn?? Ik snap dat niet…
 • Plekken waar geen kinderwagens toegestaan zijn vind ik ook irritant! Op de basisschool van mijn jongens dus! Tijdens brengtijden mogen er boven geen kinderwagens komen in verband met de doorstroming op de gang. Ik snap het wel hoor, maar handig is anders! Eerst liep ik steeds te zeulen met de maxicosi… Als ik mijn zoon nu beneden uit de kinderwagen haal, wil hij er absoluut niet meer terug in. Dus ’s ochtends laten we de kinderwagen thuis en gaat F altijd op mijn rug mee!
 • De kinderwagen in de auto doen. Op zich klapt onze kinderwagen heel goed in. Alleen als je dan de wagenbak of de wandelwagen inzet eraf haalt, moet je die eerst altijd even ergens neerzetten.. Ik wil altijd eerst het onderstel in de auto doen en daarna pas de wagenbak of wandelwagen inzet… De wagenbak of wandelwagen inzet zet ik liever niet op de grond want dat vind ik dan weer niet zo fris. Zelfde geldt trouwens ook als je de kinderwagen weer uit de auto wilt halen…
 • Het boodschappenmandje is altijd te klein. Of ik neem altijd teveel boodschappen mee, dat kan ook nog!
 • De kinderwagen staat eigenlijk altijd in de weg. Nu hebben we een hele ruime hal hoor, maar toch is het een beetje een sta in de weg. Het is dat het de meest praktische plek is…

 

Erger jij je ook wel eens aan je kinderwagen? Of heb je je wel eens eraan geergerd? Laat het me weten in de comments!

11 Reacties over “Ergernissen met een kinderwagen

 1. Ik heb een super wendbare wagen maar heb inderdaad al eens klem gestaan bij de supermarkt. Was bij de kassa, heel handig!
  Ook vervelend zijn scooters en fietsen op de stoep. Langs de grachten is al weinig ruimte…
  Gelukkig dragen wij ook veel!

  • Dat is ook erg vervelend inderdaad! Wij hebben een Quinny Buzz en die is toch niet al te groot, maar soms blijf ik wel hangen met die wielen. Er is inderdaad 1 kassa bij Appie waar ik hier niet door kan, zo stom! Wat trouwens ook vervelend is, is als mensen plots voor je kinderwagen stil gaan staan…

 2. Pffffff HEEL herkenbaar. En in zo veel gevallen zo belachelijk. De Blokker is een perfect voorbeeld, ik boycot hen om deze reden. Vind het zo achterhaald. Niet alleen voor kinderwagens maar ook voor mensen met een lichamelijke beperking.
  Als ik boodschappen doe heb ik Z vaak in de draagzak, tot we in de supermarkt zijn. Dan kan ze even in het wagentje. Vind ze prachtig! En dan weer naar de auto.

  Bij ons blijft de kinderwagen in de auto. Wij wonen in een flat zonder lift…bovenin….begin er niet eens aan het ding mee te slepen!

  • Oe nee dat is dan inderdaad niet handig in een flat… Wij hebben in de auto een buggy liggen (waarom eigenlijk? gebruik hem nooit ;))
   Ik heb F liever niet in het winkelwagentje…. Pfff hij haalt altijd enge capriolen uit! Omdraaien… er in proberen te staan. En hij trekt het liefst al mn boodschappen alvast open. Toen ie klein was zat hij inderdaad nog heel schattig in het wagentje hahaha

   Inderdaad, voor mensen met een beperking moet het helemaal vervelend zijn om niet overal langs te kunnen!

 3. Ik heb geen kinderwagens meer in gebruik….maar ja, dat ding stond altijd in de weg….waar je hem ook neerzette. Aan de andere kant was het een heerlijk ding als je een daagje op pad was: hij sjouwde ook het drinken en eten enzo mee. Dat zeul ik nu zelf mee in een rugzak…pff 😉

 4. Hahaha. Ik moest echt hard lachen. Onze posts lijken inderdaad op elkaar! Had hem nog niet gezien… Lekker toevallig dus vandaag. Uiteraard is dit rijtje ook enorm herkenbaar. Bij mij kan je er nog aan toevoegen, dat berg op of heuvel op lopen echt heel zwaar is met kinderwagen. Dan ben ik blij met de draagzak!
  Marlieke onlangs geplaatst…Een draagzak. Makkelijk of niet?My Profile

  • Hahaha ja echt toeval! Moest er wel om lachen. Hahaha dat geloof ik ja berg op en af, poeh. Vooral niet loslaten als je naar beneden gaat 😉

 5. Pingback: Een draagzak. Makkelijk of niet? | Love that!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: