Ergernissen met een kinderwagen

Ergernissen met een kinderwagen

Wanneer je trotse ouder wordt en een kinderwagen dagelijks gebruikt, ontdek je al snel dat dit handige hulpmiddel ook frustraties met zich mee kan brengen. Hieronder deel ik enkele algemene ergernissen die elke kinderwagen-dieuwer herkent, voorzien van een formeel en vereenvoudigd jasje.

 1. Hondenpoep aan het wiel: Niets is zo vervelend als door de poep rijden die onopgemerkt blijf onder gevallen bladeren. Het is een vuile klus om de wielen weer schoon te krijgen, maar een noodzakelijke om je kinderwagen fris te houden.
 2. Lekke of zachte banden: Zachte banden verminderen het bestuursgemak aanzienlijk, en met lekke band sta je helemaal stil. Het regelmatig controleren en oppompen van de banden kan veel problemen voorkomen.
 3. Smalle paden in winkels: Het manoeuvreren door smal gevulde gangpaden, vooral in winkels zoals de Kruidvat, maakt winkelen een heel karwei. Stapels producten en actiekratten die ruimte innemen maken de winkelervaring niet aangenamer.
 4. Winkels zonder lift: Als ouder verwacht je toegankelijkheid, ook wanneer je met je kinderwagen op stap bent. Speelgoedafdelingen horen bereikbaar te zijn, ook met een kinderwagen.
 5. Locaties waar kinderwagens verboden zijn: Soms zijn er plekken waar je kinderwagen niet welkom is, zoals sommige scholen. Dit kan voor praktische bezwaren zorgen, vooral tijdens het brengen en halen van je kinderen.
 6. Kinderwagen in de auto inladen: Ondanks dat moderne kinderwagens vaak eenvoudig inklapbaar zijn, vergt het in- en uitladen van de auto toch wat organisatie en lijkt het soms op een onhandige puzzel.
 7. Een te klein boodschappenmandje: Het lijkt erop dat het boodschappenmandje nooit groot genoeg is om alle aankopen te vervoeren. Dit resulteert vaak in een strategisch spel van inpassen.
 8. De beschikbare ruimte in huis: Een kinderwagen is vaak een obstakel in huis, zelfs wanneer je zoveel mogelijk ruimte probeert te creëren. Het vinden van een praktische plek om de kinderwagen te stallen blijft een uitdaging.
 9. Klem bij de kassa“: Een super wendbare wagen is niet altijd de oplossing voor krappe ruimtes bij de supermarktkassa.
 10. Scooters en fietsen“: Vooral bij grachten waar ruimte beperkt is, kunnen scooters en fietsen extra obstakels vormen.
 11. Riempjes en voetenzakken“: Soms passen de riempjes van de kinderwagen niet goed door de gaatjes van de voetenzak, wat frustratie kan veroorzaken.

Ervaar jij ook dergelijke ergernissen met jouw kinderwagen, of heb je dat in het verleden gedaan? Ik nodig je uit om jouw ervaringen te delen in de comments!

Marjon

Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep; een plek waar ik mijn gedachten en creatieve pieken kan laten stromen. Knutselen is mijn therapie en deze blog laat me dat plezier met jou delen. Je kunt een caleidoscoop aan onderwerpen verwachten. Duik in mijn verhalen en belevenissen, ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *