Makkelijke herfst playdoh met koekkruiden

Onze zoon van 5 jaar is dol op kleien. Sinds hij klein is al eigenlijk, en er gaat dan ook heel wat playdoh door heen bij ons. Ik heb al eens eerder playdoh gemaakt, je kan dan lekkere grote hoeveelheden maken. Ik wilde nu graag herfst playdoh maken. Je kan allerlei specerijen of essentiële oliën hiervoor gebruiken. Ik koos voor koekkruiden. De heerlijk ruikende playdoh zal de zintuigen van kinderen namelijk prikkelen.

Wat heb je nodig

  • 2 cups tarwemeel
  • 1 cup zout
  • 5 eetlepels koekkruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 cup warm water
  • optioneel: levensmiddelen kleurstof

herfst playdoh

Hoe maak je de herfst playdoh

Mix de tarwemeel, zout en kaneel in een kom. Roer de olie (en eventueel de kleurstof) door het water. Vervolgens roer je het water/olie mengsel door het de tarwemeel en zout heen. Roer goed door totdat het deeg een bal gaat vormen. Als het mengsel te plakkerig is, kan je nog wat tarwemeel toevoegen. Als het mengsel te droog is, dan voeg je nog wat water toe.

Kneed het deeg goed door op een werkvlak die licht bestrooid is met bloem. Als het deeg goed egaal is doorgekneed dan is het klaar. Je kan het deeg een paar dagen in een afsluitbare zak in de koelkast bewaren.herfst playdoh

Spelen

Mijn zoon vond het erg leuk om hier mee te spelen. Het ging heel goed met gewone koek- en kleivormpjes. Ook heeft hij de klei lekker uitgerold met zijn deegrollertje. Het is iets minder geschikt voor de “Playdoh machines”.

Variaties

De playdoh is echt heel erg snel klaar. Het ruikt ook nog eens heel erg lekker. Je kan het verschillende geuren en kleuren geven. Doordat je gebruik maakt van diverse kleuren en geuren kan je de zintuigen van de kinderen prikkelen.

  • Je kan de klei een geurtje geven met specerijen en/of kruiden. Neem bijvoorbeeld eens peper, provencaalse kruiden of knoflook in plaats van koekkruiden.
  • Ook kan je gebruik maken van essentiële oliën. Je hebt dan maar 1 of 2 druppeltjes nodig. Denk bijvoorbeeld aan pepermunt, lavendel of sinaasappel.
  • Voeg glitters toe! Glitters zijn er in allerlei kleuren en maten. Je klei krijgt hier een mooi glinsterend tintje.

Heb jij wel eens zelf klei gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
UA-58512786-1
%d bloggers liken dit: