Plantenbakken in een kindvriendelijke tuin

Plantenbakken in een kindvriendelijke tuin

Het is februari en de voorbereidingen voor onze (moes)tuin zijn in volle gang. We hebben nu een tuintje waar we groente en fruit kunnen verbouwen. De eerste plantenbakken met bloembollen staan al klaar; we zijn er serieus mee bezig!

Zaden selecteren

Ik vind het geweldig als de kinderen meehelpen in de tuin. Ze leren hier veel van, zoals hoe ze groenten kunnen kweken en hoe het smaakt. Groente uit eigen moestuin smaakt echt anders dan die uit de winkel. Aangezien mijn kinderen makkelijke eters zijn, let ik bij het uitzoeken van zaden daarop. Ik kies altijd iets wat leuk is om te kweken voor hen en wat snel groeit, zoals radijsjes en Parijse worteltjes.

Eetbaarheid

In onze tuin geldt de regel dat alles eetbaar moet zijn of op zijn minst niet giftig voor kinderen als ze ervan proeven. Planten zoals buxus en rododendron, giftig voor kinderen, hebben wij daarom niet in onze tuin. Nu onze kinderen ouder worden en niets meer in hun mond stoppen, kunnen we meer plantensoorten toevoegen.

Speeltijd

Naast tuinieren moet er ook gespeeld worden! Er is veel leuk buitenspeelgoed beschikbaar: momenteel staat er een glijbaantje en een trampoline (hoewel deze momenteel gedemonteerd is vanwege verbouwing). Stepjes doen het ook altijd goed.

Plantenbakken

Op ons terras plaats ik graag plantenbakken met onder andere bloembollen zoals tulpen, narcissen of blauwe druifjes. Maar ik word ook blij van bakken met viooltjes – heerlijk zomers! Zelfs in de winter zet ik winterviolen neer. Aardbeienplantjes doen het ook goed in plantenbakken; zo kun je de hele zomer genieten van verse aardbeitjes. Aardbeienplanten kun je ook gemakkelijk stekken. Een cortenstaal plantenbak is dan echt een aanwinst; je kunt er zelfs mooie moestuinbakken van maken.

Heb jij al plannen voor aankomende lente en zomer?

Marjon

Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep; een plek waar ik mijn gedachten en creatieve pieken kan laten stromen. Knutselen is mijn therapie en deze blog laat me dat plezier met jou delen. Je kunt een caleidoscoop aan onderwerpen verwachten. Duik in mijn verhalen en belevenissen, ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *