Suikervrije Bounty’s: een heerlijk en gezond recept!

Suikervrije Bounty’s: een heerlijk en gezond recept!

Het lijkt wel alsof ik de laatste tijd non-stop in de keuken sta, haha! Ik heb de afgelopen dagen veel recepten gedeeld en gisteren maakte ik iets zó lekkers dat ik het gewoon niet voor mezelf kan houden: suikervrije Bounty’s!

Ik ben dol op chocolade, en kokos is ook een van mijn favorieten. Deze combinatie is dan ook echt top. Dit recept is zeker een blijvertje. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je deze gezonde Bounty’s kunt maken? Lees dan snel verder, want het is echt heel simpel!

Suikervrije Bounty ingrediënten

Ingrediënten voor de vulling:

  • 140 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels honing (of een andere natuurlijke zoetstof naar keuze)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels crème fraîche (of een plantaardige variant voor een vegan optie)

Ingrediënten voor de chocolade:

  • 116 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram cacao (ongezoet)
  • 1 eetlepel honing (of een andere natuurlijke zoetstof naar keuze)

Zelf Bounty maken: stap voor stap

1. Bereid de Vulling

  • Meng de kokosrasp, honing, gesmolten kokosolie en crème fraîche in een kom. Roer goed tot alles gelijkmatig gemengd is.
  • Kneed het mengsel daarna met je handen tot een stevige bal.
  • Vorm kleine langwerpige staafjes van het “deeg”. Dit wordt de vulling van je gezonde Bounty’s!
  • Druk alles goed aan zodat de Bounty’s straks niet uit elkaar vallen.
  • Zet je Bounty-rolletjes ongeveer een uur in de vriezer om stevig te worden.

2. Maak de chocolade

  • Smelt de kokosolie voorzichtig en meng deze met de cacao en honing tot een glad mengsel.
  • Laat de chocolade iets stollen in de koelkast, zodat deze wat dikker wordt. Dit gaat vrij snel.

3. Dippen en afmaken

  • Haal je Bounty’s uit de vriezer en dip ze één voor één in de gestolde chocolade. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  • Leg de gedipte Bounty’s op een met bakpapier beklede plaat. Omdat de Bounty’s bevroren zijn, zal de chocolade snel hard worden.
  • Zet de chocolade bedekte Bounty’s eventueel nog even terug in de koelkast om volledig uit te harden.

En voilà! Zien ze er niet heerlijk uit?

Tips en variaties

  • Variatie in Zoetstof: Je kunt in plaats van honing ook agavesiroop, ahornsiroop of een andere natuurlijke zoetstof gebruiken.
  • Extra Crunch: Voeg wat gehakte noten toe aan de vulling voor een extra crunchy Bounty.
  • Vegan Optie: Gebruik plantaardige crème fraîche en een vegan zoetstof om het recept volledig vegan te maken.

Veel plezier met het maken en eten van deze heerlijke suikervrije Bounty’s! Laat me weten wat je ervan vindt in de reacties. Smakelijk!

Met deze eenvoudige stappen en ingrediënten kun je nu gemakkelijk je eigen gezonde Bounty’s maken. Geniet van dit heerlijke Bounty recept en deel het plezier met vrienden en familie!

Marjon

Mijn blog is mijn creatieve uitlaatklep; een plek waar ik mijn gedachten en creatieve pieken kan laten stromen. Knutselen is mijn therapie en deze blog laat me dat plezier met jou delen. Je kunt een caleidoscoop aan onderwerpen verwachten. Duik in mijn verhalen en belevenissen, ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *